Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

DÜH TÜNDE SZANDRA

EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

HATÁLYOS:

  1. október 30. NAPJÁTÓL

VISSZAVONÁSIG

  1. Az adatkezelő adatai:

Vállalkozó neve:                                          Düh Tünde Szandra egyéni vállalkozó

Székhely:                                                      1132 Budapest, Kresz Géza u. 18. 3/2.

Nyilvántartási szám:                                   50750308

Adószám:                                                      67779273-2-41

Telefonszám:                                               0670/632-8342

E-mail cím:                                                    info@eyecandiz.hu

  1. Az Adatkezelési Tájékoztató célja:

Az adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Jelen Adatkezelési Tájékoztató célja ügyfelei, partnerei tájékoztatása személyes adataik kezelését illetően. Az adatkezelő ezúton nyilatkozik, hogy kizárólag a hatályos jogszabályok rendelkezéseivel összhangban, az adatkezelési és adatvédelmi rendelkezések előírásait szigorúan betartva végzi a személyes adatok kezelését, figyelembe véve a jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság, a célhoz kötöttség, adattakarékosság, pontosság, korlátozott tárolhatóság alapelveit.

Az adatkezelő megtesz minden olyan technikai és szervezési intézkedést, hogy partnerei személyes adatait biztonságos, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendelete (Általános Adatvédelmi Rendelet) által előírt módon kezelje.

Fentieknek megfelelve alakította át hétköznapi tevékenységét, dolgozta ki szabályzatait, nyilvántartásait, iratmintáit, tájékoztatóit.

Az adatkezeléssel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők az adatkezelő székhelyén és weboldalán. Fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

Az adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az adatkezelő az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

  1. Az Adatkezelési Tájékoztató személyi, tárgyi és időbeli hatálya:

A jelen Adatkezelési Tájékoztató személyi hatálya kiterjed az adatkezelőre, valamint azon természetes személyekre, akik adatait a jelen Tájékoztató hatálya alá tartozó adatkezelések tartalmazzák, továbbá azon személyekre, akik jogait vagy jogos érdekeit az adatkezelés érinti.

A Tájékoztató tárgyi hatálya kiterjed az adatkezelő tevékenysége során felmerülő összes adatkezelésre.

Jelen Tájékoztató a jóváhagyás napján lép érvénybe, további rendelkezésig, határozatlan ideig hatályos.

  1. Fontosabb fogalom meghatározások:

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó bármely információ.

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés-továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, illetve megsemmisítés.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza.

Adatfeldolgozó: az a természetes személy vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség, vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval, vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

  1. Jogszerű adatkezelés az adatkezelőnél:

A személyes adatok kezelésére az adatkezelőnél kizárólag az alábbi esetekben kerül sor:

  1. ha az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez,
  2. az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél,
  3. az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges,
  4. az adatkezelés az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges,
  5. az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges.

Az adatkezelés jogszerűségét az adatkezelő a tevékenysége minden fázisában vizsgálja, csak olyan adatot és addig kezel, amelynek célját, jogalapját igazolni tudja. Valamely jogalap feltételének megszűnése esetén az adatkezelés csak abban az esetben folytatható, ha megfelelő másik jogalapot tud igazolni.

A jogalapok igazolásának módja fő szabály szerint az írásbeliség, a ráutaló magatartással létrejött jogalap esetén is vizsgálni kell, hogy az utólag egyértelműen igazolható-e. Kétség esetén az észszerűség és a gazdaságosság szempontjaira tekintettel törekedni kell a ráutaló magatartással létrejött adatkezelés írásbeli megerősítésére.

A hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén az érintett írásbeli hozzájárulását adja a személyes adatai kezeléséhez. A hozzájárulás formai kötöttség nélküli, de az utólagos bizonyíthatóság papír, vagy elektronikus alapú írásbeli hozzájárulást igényel.

Jogi kötelezettség teljesítése jogalapon alapuló adatkezelés az érintett hozzájárulásától független, mivel az adatkezelést jogszabály határozza meg.

Az adatkezelés kötelező jellegétől függetlenül az érintett magánszeméllyel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés kötelező és nem kerülhető el, továbbá az érintett számára az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatást kell adni az adatai kezelésével kapcsolatos minden jelentős tényről.

A GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) szerint abban az esetben is lehetőség van személyes adatok kezelésére, ha az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett magánszemély az egyik fél, vagy az adatkezelés, adatfelvétel a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges. Az adatkezelő a szerződés teljesítése jogalappal a szerződés megkötése, teljesítése, megszűnése céljából kezelhet személyes adatokat.

  1. Személyes adatok kezelése az adatkezelőnél:

Az adatkezelő grafikai tervezéssel, weboldalkészítéssel, egyedi grafikával készült termékek (üdvözlő kártyák, esküvői csomagok stb.) internetes értékesítésével foglalkozik, valamint grafikai és weboldal kurzusokat is szervez. A személyes adatok kezelésére is ezekhez a tevékenységekhez kapcsolódóan kerül sor.

  1. Szerződéses partnerei természetes személyek és jogi személyek egyaránt lehetnek. A szerződéskötést egy ajánlatkérés előzi meg, e-mailen, vagy telefonon, esetleg a közösségi oldalakon érkező üzenet formájában. Az ajánlatkérő megadja nevét, e-mail címét, ahova az adatkezelő elküldi vonatkozó ajánlatát. Ha az ajánlat elutasításra kerül, úgy haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törli az érdeklődő személyes adatait. Amennyiben az érintett megrendeli a kínált szolgáltatást, egy szerződés megkötésére kerül sor. A szerződések megkötésekor az adatkezelő birtokába jutnak a természetes személyek (partnerek és kapcsolattartók) további személyes adatai. Az adatkezelés jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése, a jogi személy kapcsolattartója esetében az érintett hozzájárulása.
  1. Az adatkezelő grafikai és weboldal készítési kurzusokat is szervez. A kurzusokra jelentkezni weboldalán (eyecandiz.hu) keresztül lehet. A jelentkezés során a résztvevő megadja nevét, e-mail címét, telefonszámát, számlázási adatait (név, cím). A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése, majd a számla kiállítását követően a jogszabályban írt kötelezettség teljesítése. Az adatkezelés célja a tanfolyam szervezése és lebonyolítása során történő kapcsolattartás, a szerződésben vállaltak teljesítése.
  1. Az adatkezelő üzemelteti a webshop.eyecandiz.hu webáruházat, ahol egyedi grafikával ellátott termékeket szerezhetnek be a webáruházba látogatók. A webáruházban lehetőség van regisztrálni, mely során kizárólag a látogató e-mail címe és jelszava kerül rögzítésre. Ezen adatok rögzítését követően a látogató bármikor bejelentkezhet a webáruházba, megtekintheti korábbi vásárlásait, azok aktuális státuszát. Vásárolni regisztráció nélkül is lehetséges. A vásárlás során a vevő megadja nevét, címét (számlázási és szállítási), telefonszámát, e-mail címét. Az ilyen módon az adatkezelő tudomására jutott személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése, majd a számlázást követően a jogszabályban írt kötelezettség teljesítése. A személyes adatokat a megvásárolt termék kézbesítése érdekében az adatkezelő továbbítja a futárszolgáltatást végző partnere részére is.
  1. Az adatkezelő a szerződésben foglalt szolgáltatás teljesítését követően számlát állít ki ügyfelei részére. Szintén számlázásra kerül az általa szervezett kurzusok részvételi díja és a webáruházban vásárolt termékek ellenértéke is. A számla tartalmazza a partner nevét, címét, esetleg adószámát. A személyes adatok kezelésének jogalapja a jogszabályban írt kötelezettség teljesítése.
  1. Feladatai ellátása során az adatkezelő partnerei e-mail címeit, telefonszámait kezeli, szerződéses kötelezettségei teljesítése, vagy egyéni hozzájárulásuk értelmében.
  1. Az adatkezelő munkája során alvállalkozókkal, szállítókkal és szolgáltatókkal is szerződéses viszonyban állhat, ami szintén alapot biztosít a személyes adatok kezelésére. Ez esetben a személyes adatok kezelésének jogalapja (magánszemély vagy egyéni vállalkozó esetében) a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése, jogi személy kapcsolattartójának személyes adatai kapcsán az érintett kifejezett, előzetes tájékoztatáson alapuló hozzájárulása.
  1. Az adatkezelőhöz pályázó természetes személyek önéletrajzot nyújtanak be a vállalkozáshoz. Az önéletrajzban szereplő személyes adatokkal kapcsolatban is történik személyes adatkezelés.
  1. Az adatkezelő elsősorban saját weboldalán (eyecandiz.hu) mutatja be tevékenységét és referencia munkáit. A honlap tájékoztatást ad a látogatók számára szolgáltatásai áráról és a szolgáltatások tartalmáról. A weboldal működése során cookie-kat alkalmaz, amelyek szintén gyűjtenek személyes adatokat a látogatókról. Az adatkezelő által működtetett webáruház (www.webshop.eyecandiz.hu) működése során szintén cookie-kat alkalmaz.
  1. A weboldalon és webáruházban is van lehetősége a látogatónak kapcsolatba lépni az adatkezelővel, egy kapcsolatfelvételi űrlap segítségével. Az űrlapon meg kell adni az érdeklődő nevét, e-mail címét. A személyes adatok kezelésének célja a kapcsolatfelvétel az oldal látogatójával és az adatkezelő szolgáltatásai iránt érdeklődővel. Amennyiben a kapcsolatfelvételt követően nem kerül sor a szolgáltatás megrendelésére, haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törlésre kerülnek az érdeklődő személyes adatai. Az adatkezelő a személyes adatokat a szerződés létrejötte érdekében, ezzel a jogalappal kezeli. Az űrlap kitöltésével az érintett hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez és nyilatkozik arról, hogy megismerte az adatkezelő Adatkezelési Tájékoztatóját. A hozzájárulás célja a kapcsolatfelvétel és az érdeklődő és az adatkezelő közötti szerződéses kapcsolat elősegítése.
  1. A weboldalon lehetőség van feliratkozni hírlevélre, név, e-mail cím megadásával. A hírlevélre történő feliratkozás során a látogató nyilatkozik arról, hogy megismerte az adatkezelő Adatkezelési Tájékoztatójában foglaltakat, valamint arról is, hogy hozzájárulását adja-e személyes adatai marketing célú kezeléséhez. Az érintettet az Adatkezelési Tájékoztatóban írt jogok illetik meg és az ott írt módon és helyeken van lehetősége élni ezen jogaival. Ennek megfelelően a hírlevél küldés során folytatott személyes adatkezelés jogalapja a feliratkozó kifejezett és írásos hozzájárulása.
  1. Az adatkezelő tevékenysége és referenciái bemutatása céljából, marketing célból Facebook oldalt és Instagram oldalt is üzemeltet. Itt is sor kerül az oldal követőinek adatkezelésére.
  1. Az adatkezelő által szervezett kurzusokon fényképfelvételek készítésére is sor kerül, mely felvételeket felhasználhat weboldalán, közösségi oldalain és egyéb megjelenései folytán, tevékenysége bemutatása, népszerűsítése céljából. Amennyiben a felvételeken felismerhetők magánszemélyek, a felvételek felhasználása kizárólag az érintett magánszemély előzetes, írásbeli, kifejezett hozzájárulásával történik.

Az adatkezelő a fent írt adatkezelésekről adatkezelési nyilvántartást vezet. A nyilvántartás tartalmazza a személyes adatok törlésére megállapított határidőket is. A nyilvántartás jelen Adatkezelési Szabályzat mellékletét képezi.

  1. Az adatkezelővel kapcsolatban álló adatfeldolgozók:

Ha az adatkezelést az adatkezelő nevében más végzi, kizárólag olyan adatfeldolgozókat vehet igénybe, amelyek megfelelő garanciákat nyújtanak az Általános Adatvédelmi Rendelet követelményeinek való megfelelésre, vagy az érintettek jogainak védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket végrehajtják.

Az adatkezelő ezúton nyilatkozik, hogy munkája során kizárólag olyan adatfeldolgozókkal lép kapcsolatba, akik megfelelő garanciával rendelkeznek a GDPR rendeletnek való megfelelőségről és az érintettek jogainak védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtásáról. Az adatfeldolgozók vonatkozó nyilatkozatai rendelkezésére állnak.

  • Adatfeldolgozó (és feladatai ellátása során önálló adatkezelő is) az adatkezelő által alkalmazott futár cég:
    • FoxPost Zrt. (székhely: 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.)
    • GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft., 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.
  • Az adatkezelő weboldalának tárhelyét biztosító társaság szintén adatfeldolgozónak minősül:
    • MikroVPS Kft., 1096 Budapest, Sobieski János utca 19-21/A
  • Az adatkezelő levelezőrendszerének kiszolgálója is adatfeldolgozó:
    • MikroVPS Kft., 1096 Budapest, Sobieski János utca 19-21/A
  • A felhő alapú online adatbázisban történő adattárolás során a szolgáltatás nyújtója adatfeldolgozónak minősül:
    • Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok
  • Az adatkezelő alvállalkozói is lehetnek bizonyos esetekben adatfeldolgozók (pl. nyomda):
    • Digitalpress Digitális Nyomda Kft., 1163 Budapest, Sárgarózsa utca 12.

A szerződött adatfeldolgozó és adatkezelő partnerek kizárólag az adatkezelő által adott utasítás alapján (kivéve jogi előírás alkalmazása), titoktartási kötelezettséget vállalva kezelik partnerei személyes adatait.

  1. Az adatkezelő által kötött szerződésekkel kapcsolatos adatkezelés:

Vevői szerződések:

  • Az adatkezelő szerződéses partnerei természetes személyek és jogi személyek egyaránt lehetnek. A szerződéskötést egy ajánlatkérés előzi meg, e-mailen, vagy telefonon, esetleg a közösségi oldalakon érkező üzenet formájában. Az ajánlatkérő megadja nevét, e-mail címét, ahova az adatkezelő elküldi vonatkozó ajánlatát. Ha az ajánlat elutasításra kerül, úgy haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törli az érdeklődő személyes adatait. Amennyiben az érintett megrendeli a kínált szolgáltatást, egy szerződés megkötésére kerül sor. A szerződések megkötésekor az adatkezelő birtokába jutnak a természetes személyek (partnerek és kapcsolattartók) további személyes adatai. Az adatkezelés jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése, a jogi személy kapcsolattartója esetében az érintett hozzájárulása. A számla kiállítását követően a jogalap a jogszabályban írt kötelezettség teljesítése. A személyes adatok megőrzése során az adatkezelő a jogszabályban írt kötelezettséget figyelembe véve jár el, ennek megfelelően 5 évig őrzi meg a személyes adatokat.
  • Az adatkezelő grafikai és weboldal készítési kurzusokat is szervez. A kurzusokra jelentkezni weboldalán (eyecandiz.hu) keresztül lehet. A jelentkezés során a résztvevő megadja nevét, e-mail címét, telefonszámát, számlázási adatait (név, cím). A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése, majd a számla kiállítását követően a jogszabályban írt kötelezettség teljesítése. Az adatkezelés célja a tanfolyam szervezése és lebonyolítása során történő kapcsolattartás, a szerződésben vállaltak teljesítése. A személyes adatok megőrzése során az adatkezelő a jogszabályban írt kötelezettséget figyelembe véve jár el, ennek megfelelően 5 évig őrzi meg a személyes adatokat.
  • Az adatkezelő üzemelteti a webshop.eyecandiz.hu webáruházat, ahol egyedi grafikával ellátott termékeket szerezhetnek be a webáruházba látogatók. A webáruházban lehetőség van regisztrálni, mely során kizárólag a látogató e-mail címe és jelszava kerül rögzítésre. Ezen adatok rögzítését követően a látogató bármikor bejelentkezhet a webáruházba, megtekintheti korábbi vásárlásait, azok aktuális státuszát. Vásárolni regisztráció nélkül is lehetséges. A vásárlás során a vevő megadja nevét, címét (számlázási és szállítási), telefonszámát, e-mail címét. Az ilyen módon az adatkezelő tudomására jutott személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése, majd a számlázást követően a jogszabályban írt kötelezettség teljesítése. A személyes adatok megőrzése során az adatkezelő a jogszabályban írt kötelezettséget figyelembe véve jár el, ennek megfelelően 5 évig őrzi meg a személyes adatokat.
  • Az adatkezelő a jogi személyek képviseletében eljáró személlyel minden esetben külön hozzájáruló nyilatkozatot tölt ki, melyben az érintett hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez. A személyes adatok kezelésének jogalapja az érintett hozzájárulása.

Szállítói szerződések:

Az adatkezelő munkája során alvállalkozókkal, szállítókkal és szolgáltatókkal is szerződéses viszonyban állhat, ami szintén alapot biztosít a személyes adatok kezelésére.

A cégek kapcsolattartóival hozzájáruló nyilatkozatot tölt ki, melyben tájékoztatja őket a személyes adatokkal kapcsolatos jogaikról és hozzájárulásukat kéri, hogy kezelhesse személyes adataikat. Ilyen esetekben a személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződés teljesítése (magánszemély és egyéni vállalkozó esetében), jogi személy kapcsolattartója esetében az érintett kifejezett, írásos hozzájárulása az adatkezeléshez.

  1. A vevők részére kiállított számlák és az azokon szereplő személyes adatok kezelése:

A szerződésben foglalt szolgáltatás teljesítését követően az adatkezelő számlát állít ki ügyfelei részére. Szintén számlázásra kerül az általa szervezett kurzusok részvételi díja és a webáruházban vásárolt termékek ellenértéke is. A számla tartalmazza a partner nevét, címét, esetleg adószámát. A számlán szereplő adatok kezelésének jogalapja, jogszabályi kötelezettség teljesítése. Jogszabály rendelkezik a számlákra vonatkozó kötelező megőrzési időről. Ezen rendelkezés figyelembevételével kezeli az általa kiállított számlákat, és őrzi a rajtuk szereplő személyes adatokat is, 5 évig.

  1. Gyermekek adatai, a személyes adatok különleges kategóriáinak kezelése:

Az érintett az adatkezelő weboldalán és webáruházában történő vásárlás, regisztráció, a honlap ügyfélkapcsolati adatlapjainak használatával és a hírlevélre történő feliratkozással kapcsolatban akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy az adatkezelő webáruházában nem vásárolhat, nem regisztrálhat, az ügyfélkapcsolati adatlapján nem veheti fel a kapcsolatot az adatkezelővel és hírlevelére sem iratkozhat fel, tekintettel arra, hogy a GDPR 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak.

Az adatkezelő különleges adatokat nem kezel. A bármely módon tudomására hozott, vagy tudomására jutott ilyen adatot nem rögzíti. Ha az ilyen jellegű adat tudta nélkül került bármely rendszerébe, azt annak észlelését követően haladéktalanul törli a rendszerből.

  1. E-mail címek, telefonszámok megőrzése az adatkezelőnél:

Az adatkezelő tevékenysége során partnerei e-mail címe és telefonszáma is tudomására jut. Az ilyen módon rendszerébe került személyes adatokat, elsősorban szerződéses kötelezettségei teljesítése érdekében kezeli. Amennyiben a partnerrel kötött szerződés megszűnt és jogszabályban írt őrzési kötelezettség sem vonatkozik az adatok, dokumentumok megőrzésére, úgy a telefonszámok és az e-mail címek törlésre kerülnek. Néhány esetben az adatkezelőnek továbbra is jogos érdeke fűződik az adatok megőrzéséhez, ilyenkor kéri az érintett kifejezett és írásos, előzetes tájékoztatáson alapuló hozzájárulását személyes adatai őrzéséhez.

  1. A beérkezett pályázatok, önéletrajzok kezelése:

Az adatkezelőhöz pályázó természetes személyek önéletrajzot nyújtanak be a vállalkozáshoz. Amennyiben az önéletrajz benyújtására azért került sor, mert munkavállalót keresett és meghirdette az állást, úgy az önéletrajz kizárólag azzal az állással kapcsolatban használható fel.

Amennyiben a pályázó nem felelt meg a meghirdetett állással kapcsolatos feltételeknek és másik jelölt került kiválasztásra, az önéletrajz azonnal megsemmisítésre kerül. Az adatkezelő kizárólag az érintett kifejezett, egyértelmű és önkéntes hozzájárulása alapján őrizheti meg a pályázatot, feltéve, ha annak megőrzésére adatkezelési célja elérése érdekében szükség van.

Az adatkezelő „anonim” álláshirdetéseket (azok az álláshirdetések, amelyekben a munkáltató nem tűnteti fel a nevét, ezért az álláspályázat elküldésének időpontjában a jelentkezők nem lehetnek tisztában azzal, hogy mely munkáltatónak az állására jelentkeznek) nem ad fel, ugyanis ez ellentétes az adatkezelő kilétére vonatkozó előzetes tájékoztatás követelményével. Az adatkezelő, amennyiben álláshirdetést ad fel, minden esetben tájékoztatja az érintetteket kilétéről.

Ha a pályázó hirdetés nélkül, önszántából küldött önéletrajzot az adatkezelőhöz, nyilatkoztatja, hogy hozzájárul-e a az adatkezelő általi személyes adatkezeléshez. Az önéletrajz beküldése nem jelenti azt, hogy az érintett hozzá is járul ahhoz, hogy a pályázati anyagát az adatkezelő megőrizze. Fontos az is, hogy az adatkezelő kizárólag az álláspályázó által megjelölt munkakörök megüresedése vonatkozásában használhatja fel az önéletrajzot. Az önéletrajzok tárolása alapesetben 3 hónap, kivéve, ha az érintett hozzájárulásában hosszabb időt állapít meg.

Az álláspályázat elbírálása során az adatkezelő kizárólag abban az esetben ellenőrzi és nyer információt a pályázó közösségi oldalon található profiloldaláról, amennyiben erről előzetesen tájékoztatta az érintetteket. Ilyen esetekben is kizárólag csak a nyilvános adatokat tekintheti meg és kizárólag azokat az információkat veszi alapul a kiválasztás során, amelyek lényegesek az álláspályázattal vagy a munkakörrel kapcsolatban. Az állásra pályázó profiloldalát semmilyen körülmények között nem menti, vagy tárolja és nem továbbítja harmadik személy számára.

Amennyiben az érintett nem kerül kiválasztásra az adott állásra, úgy az adatkezelő tájékoztatja erről és az elutasítás okáról.

  1. Fényképek készítése az adatkezelőnél:

Az adatkezelő által szervezett kurzusokon fényképfelvételek készítésére kerül sor, mely felvételeket felhasználhat weboldalán, közösségi oldalain és egyéb megjelenései folytán, tevékenysége bemutatása, népszerűsítése céljából. Amennyiben a felvételeken felismerhetők magánszemélyek, a felvételek felhasználása kizárólag az érintett magánszemély előzetes, írásbeli, kifejezett hozzájárulásával történik. Az adatkezelés jogalapja tehát ebben az esetben az érintett hozzájárulása. Amennyiben a hozzájárulás visszavonásra kerül, a személyes adatokat (képmás) az adatkezelő haladéktalanul törli.

  1. Az adatkezelő weboldalai:

Az adatkezelő elsősorban saját weboldalán mutatja be tevékenységét és referencia munkáit. A weboldal tájékoztatást ad a látogatók számára a szolgáltatások áráról és a szolgáltatás tartalmáról.

Az adatkezelő weboldala: www.eyecandiz.hu

Webáruháza: www.webshop.eyecandiz.hu

Az adatkezelő weboldalai működésük során Cookie-kat használnak. Az általuk nyert személyes adatok kezelésének jogalapja a látogató hozzájárulása.

Cookie-k (Sütik):

A sütik feladata:

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek;
  • megkönnyítik a weboldal használatát;
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (Cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) Cookie-k:

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a weboldalt, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Az érintett választása a Cookie-kal kapcsolatban:

Webböngésző Cookie-k:

A böngésző beállításaiban az érintett elfogadhatja, vagy elutasíthatja az új Cookie-kat és törölheti a meglévő Cookie-kat. Azt is beállíthatja a böngészőben, hogy az minden alkalommal értesítse, amikor új Cookie-kat helyeznek el a számítógépben, vagy más eszközön. A Cookie-k kezelésével kapcsolatban további információkat találhat a böngésző „help” funkciójában.

Ha a látogató úgy dönt, hogy néhány, vagy az összes Cookie-t kikapcsolja, nem fogja tudni használni a weboldal valamennyi funkcióját.

Harmadik fél által elhelyezett Cookie-k (analitika):

Az adatkezelő weboldalai alkalmazzák a Google Analytics, mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics webelemző, statisztikai célú szolgáltatás használatával az adatkezelő információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlapok fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel az adatkezelő. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

A Google Analytics keretében a látogató böngészője által továbbított IP-címet nem vezetik össze a Google más adataival. A sütik tárolását a böngésző szoftvere megfelelő beállításával megakadályozhatja. Ebben az esetben esetleg nem tudják a látogatók a weboldal valamennyi funkcióját teljes körűen használni. Ezen kívül a látogató megakadályozhatja a sütik által létrehozott és a weboldal látogató általi használatára vonatkozó adatok (IP-címével együtt) Google általi gyűjtését, valamint ezeknek az adatoknak Google általi feldolgozását, amennyiben a látogató letölti és installálja a lenti link alatti böngésző-plugint.

Az aktuális link: http://www.google.com/policies/privacy/ads/.

Facebook pixel (Facebook cookie):

A Facebook képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével a Facebook felületén a weboldal látogatói számára személyre szabott ajánlatok, hirdetések jelenhetnek meg.

A weboldalon alkalmazott kapcsolatfelvételi űrlap:

Az adatkezelő weboldalán és webáruházában is van lehetősége a látogatónak kapcsolatba lépni az adatkezelővel, egy kapcsolatfelvételi űrlap segítségével. Az űrlapon meg kell adni az érdeklődő nevét, e-mail címét. A személyes adatok kezelésének célja a kapcsolatfelvétel az oldal látogatójával és az adatkezelő szolgáltatásai iránt érdeklődővel. Amennyiben a kapcsolatfelvételt követően nem kerül sor a szolgáltatás megrendelésére, haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törli az adatkezelő az érdeklődő személyes adatait. A személyes adatokat a szerződés létrejötte érdekében, ezzel a jogalappal kezeli. Az űrlap kitöltésével az érintett hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez és nyilatkozik arról, hogy megismerte az adatkezelő Adatkezelési Tájékoztatóját. A hozzájárulás célja a kapcsolatfelvétel és az érdeklődő és az adatkezelő közötti szerződéses kapcsolat elősegítése.

Az érintett a weboldal ügyfélkapcsolati adatlapjának használatával kapcsolatban akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a kapcsolatfelvételi űrlapot nem használhatja, tekintettel arra, hogy a GDPR 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak.

A webáruházi regisztráció:

A webáruházban a vásárlónak lehetősége van regisztrálni és regisztráció nélkül is vásárolni. Az érintett a webáruházban történő regisztráció használatával kapcsolatban akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a webáruházban nem regisztrálhat, tekintettel arra, hogy a GDPR 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak.

  1. Hírlevélre történő feliratkozás:

A weboldalon lehetőség van feliratkozni hírlevélre, név, e-mail cím megadásával. A hírlevélre történő feliratkozás során a látogató nyilatkozik arról, hogy megismerte az adatkezelő Adatkezelési Tájékoztatójában foglaltakat, valamint arról is, hogy hozzájárulását adja-e személyes adatai marketing célú kezeléséhez. Az érintettet az Adatkezelési Tájékoztatóban írt jogok illetik meg és az ott írt módon és helyeken van lehetősége élni ezen jogaival. Ennek megfelelően a hírlevél küldés során folytatott személyes adatkezelés jogalapja a feliratkozó kifejezett és írásos hozzájárulása.

A hírlevél küldéssel kapcsolatos adatkezelés célja a címzett teljeskörű általános, vagy személyre szabott tájékoztatása a weboldalon megjelenő újdonságokról, legújabb akciókról, eseményekről, hírekről, a vonatkozó és hatályos jogszabályoknak megfelelően. A hírlevélre és/vagy DM célú levélküldésre történő feliratkozás önkéntes hozzájáruláson alapul, természetesen az adatkezelő lehetőséget ad arra is, hogy az érintett bármikor visszavonhassa hozzájárulását és leiratkozzon a hírlevélről.

  1. Az adatkezelő Facebook oldala:

A Facebook oldal címe:

https://www.facebook.com/EyeCandiz-643847562420121/?ref=br_rs

Az adatkezelő Facebook oldalt is üzemeltet, itt is sor kerül a személyes adatok kezelésére. A Facebook oldalon is népszerűsíti szolgáltatásait, az oldalt marketing célokra használja, a látogatók számára bemutatja referenciáit.

Az adatkezelő a Facebookon keresztül is átfogó személyes támogatást nyújt. Ha az érdeklődő a Facebookon keresztül intéz kérdést az adatkezelőhöz, igyekszik azt minél előbb megválaszolni. A Facebook oldalakon tudomására jutott adatokat kizárólag kérdésének megválaszolásához használja fel, további reklám célokra nem.

A Facebook oldal használatának célja: közösségi média felületen történő reklámozás és a weboldalon történő közösségi megosztás és kapcsolódás lehetővé tétele. Az adatkezelő ezúton tájékoztatja követőit, hogy a Facebook a saját céljaira is használhatja az adatokat, köztük az érintett profilozását és más hirdetésekkel való megcélzását.

Lehetőség van arra, hogy a Facebookon keresztül részt vegyen az adatkezelő által indított nyereményjátékon. Aki csatlakozik a játékhoz, sorsoláson vesz részt. A nyeremény átadása érdekében az adatkezelő elkéri a nyertes személyes adatait (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím), melyeket kizárólag a nyeremény kézbesítése érdekében, majd a jogszabályban előírt őrzési kötelezettségnek eleget téve tárol.

Ahhoz, hogy a Facebookon keresztül kapcsolatba tudjon lépni az adatkezelővel, be kell jelentkeznie. Ehhez a Facebook adott esetben szintén személyes adatokat kér be, illetve tárolja és feldolgozza azokat. Az adatkezelőnek nincs befolyása ezeknek az adatoknak a fajtájára, terjedelmére és feldolgozására. Az adatkezelő nem kap személyes adatokat a Facebook üzemeltetőjétől. Ezzel kapcsolatban további információt a Facebook oldalán talál.

A Facebook oldalakon követők személyes adatait az adatkezelő hozzájárulásuk értelmében kezeli, a hozzájárulást megadottnak tekinti azzal, hogy az adott személy kedveli, követi oldalát, bejegyzéseit, illetve kommentet ír azokhoz.

  1. A felhő alapú alkalmazások használata során megvalósuló személyes adatkezelés:

Az adatkezelő elsősorban a nyomdai, tervezési anyagok tárolására és biztonsági mentésére alkalmaz felhő alapú szolgáltatásokat. Az ilyen szolgáltatások közös jellemzője, hogy azt nem a felhasználó számítógépe, hanem egy távoli szerver, a világ bármely pontján elhelyezhető szerverközpont nyújtja. Ilyen szolgáltatást nyújtanak az online tárhelyek is (pl. Dropbox). A felhőalkalmazások nagy előnye, hogy földrajzi helytől lényegében független, nagy biztonságú, rugalmasan bővíthető informatikai tároló és feldolgozó kapacitást nyújtanak.

Ezekben az esetekben a felhőszolgáltató adatfeldolgozónak tekinthető, aki a személyes adatokat az adatkezelő érdekében dolgozza fel. A felhőszolgáltatók kötelesek a személyes adatok bizalmas kezelésére, és csak az adatkezelő utasítására végezhetnek adatfeldolgozást.

Az adatkezelő a lehető legnagyobb odafigyeléssel választja meg a felhőszolgáltatásokat biztosító partnereit, minden, általában elvárható intézkedést megtesz, hogy azokkal megrendelői adatbiztonsági érdekeit is szem előtt tartó szerződést kössön, azok adatkezelési elvei számára átláthatóak legyenek és az adatbiztonságot rendszeresen ellenőrzi.

A felhő alapú tárhelyek jelszóval védettek, az ott tárolt adatokhoz kizárólag az adatkezelő férhet hozzá.

Az adatkezelő partnerei, megrendelői a felhő alapú alkalmazások igénybevételéhez szükséges adattovábbításhoz jelen Adatkezelési Tájékoztató elfogadásával kifejezetten hozzájárulnak.

  1. Az adatkezelő tevékenységével kapcsolatos panaszkezelés:

Az adatkezelés célja ebben az esetben a panasz közlésének lehetővé tétele, az érintett és panasza azonosítása, valamint a törvény szerint kötelezően rögzítendő adatok felvétele, illetve a panasz kivizsgálása, annak rendezésével összefüggő kapcsolattartás.

A panasz megtétele önkéntes hozzájáruláson alapul, de megtett panasz esetén az ügyintézés, és így a személyes adatok kezelése – a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alapján – kötelező.

A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát 5 évig megőrzi az adatkezelő, ennek alapján a személyes adatokat is ezen időtartam alatt kezeli.

  1. Az adatkezelés biztonsága:

Az adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és fenntartja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akinek az adatokat továbbítja, vagy átadja, felhívja, hogy tegyenek eleget az adatbiztonság követelményének.

Gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag az adatkezelő és az általa igénybe vett adatfeldolgozó(k) ismerheti(k) meg, azokat harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át.

Az adatkezelő fokozottan ügyel partnerei, megrendelői személyes adatainak biztonságára. A jogszabályi rendelkezések maradéktalan betartása mellett jár el és ezt megköveteli valamennyi partnerétől is. A személyes adatok védelme magában foglalja a fizikai adatvédelmet is (a dokumentumok zárható helyiségben való tárolása), valamint az informatikai védelmet (vírusirtóval védett számítógép) is.

Az érintett által megadott személyes adatokat az adatkezelő elsődlegesen a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban megadott adatfeldolgozó(k) szokásos védelmi rendszerekkel ellátott szerverein, részben a saját informatikai eszközein, papír adathordozó esetén székhelyén, megfelelően elzárva tárolja.

Az érintettek elismerik és elfogadják, hogy személyes adataik megadása esetén az adatok védelme teljes mértékben az interneten és a számítógépes rendszerben nem garantálható. Jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés – adatkezelő erőfeszítéseinek ellenére történő – bekövetkezésekor a jelen tájékoztatóban írtak szerint szükséges eljárni.

  1. Az adatkezeléssel érintettek jogai:
  • Átlátható tájékoztatás:

Jelen Adatkezelési Tájékoztató is azt a célt szolgálja, hogy világos, tömör, átlátható, érthető információkat nyújtson az adatkezelőnél alkalmazott adatkezelési tevékenységről.

  • Hozzáférési jog:

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  • az adatkezelés célja,
  • az érintett személyes adatok kategóriái,
  • azon címzettek, akikkel a személyes adatokat közölték,
  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama.

A fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:

Düh Tünde Szandra egyéni vállalkozó 1132 Budapest, Kresz Géza u. 18. 3/2.

E-mail cím: info@eyecandiz.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol a kérelmezőnek.

  • Helyesbítéshez való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

A fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:

Düh Tünde Szandra egyéni vállalkozó 1132 Budapest, Kresz Géza u. 18. 3/2.

E-mail cím: info@eyecandiz.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol a kérelmezőnek.

  • Törléshez való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő törölje a rá vonatkozó személyes adatokat. Ezen kérelem alapján az adatkezelő köteles törölni a személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötte,
  • az érintett visszavonja korábban adott hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja,
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelte,
  • uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges törölni az adatokat.

A fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:

Düh Tünde Szandra egyéni vállalkozó 1132 Budapest, Kresz Géza u. 18. 3/2.

E-mail cím: info@eyecandiz.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol a kérelmezőnek.

  • Adatkezelés korlátozásához való jog:

Érintett jogosult kérni, hogy az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, elsősorban akkor, ha:

  • vitatja az adatok pontosságát,
  • jogellenesnek tartja az adatkezelést, de valamilyen okból mégsem kéri az adatok törlését.

A fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:

Düh Tünde Szandra egyéni vállalkozó 1132 Budapest, Kresz Géza u. 18. 3/2.

E-mail cím: info@eyecandiz.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol a kérelmezőnek.

  • Adathordozhatósághoz való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

A fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:

Düh Tünde Szandra egyéni vállalkozó 1132 Budapest, Kresz Géza u. 18. 3/2.

E-mail cím: info@eyecandiz.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol a kérelmezőnek.

  • Tiltakozáshoz való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból, bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendeletének 21. cikkében írt módon.

A fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:

Düh Tünde Szandra egyéni vállalkozó 1132 Budapest, Kresz Géza u. 18. 3/2.

E-mail cím: info@eyecandiz.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol a kérelmezőnek.

Az adatkezelő vállalja, hogy minden olyan címzettet tájékoztat a fenti jogokkal kapcsolatban részére küldött kérelmekről, akivel a személyes adatokat közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul. Vállalja továbbá, hogy a fenti kérelmek elintézéséről az azokkal kapcsolatos döntésről legkésőbb 30 napon belül értesíti az érintettet (kérelmezőt).

  1. Adatvédelmi incidens:

Adatvédelmi incidensnek minősül a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését, az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Adatvédelmi incidensnek minősülnek például:

  • személyes adatok dokumentumon, hordozható eszközön, adathordozón vagy informatikai rendszeren (pl. levelezéssel) történő illegális továbbítása,
  • illetéktelen hozzáférések személyes adatokat kezelő informatikai rendszerhez vagy alkalmazáshoz,
  • személyes adatokat tartalmazó adatbázis részének vagy egészének sérülése, vagy elvesztése,
  • az informatikai rendszer részének vagy egészének használhatatlanná válása vírus, vagy egyéb rosszindulatú szoftver által, stb.

Egy esetleges adatvédelmi incidens bekövetkezése esetén (kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve) az adatkezelő haladéktalanul bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé. Amint az incidens a tudomására jut, azt indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, köteles bejelenteni. Ha a bejelentés 72 órán belül nem tehető meg, abban meg kell jelölni a késedelem okát, az előírt információkat pedig – további indokolatlan késedelem nélkül – részletekben is közölni kell.

Az adatvédelmi incidens bejelentéséhez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a honlapján külön e célra létrehozott rendszert üzemeltet, amelyen keresztül a bejelentések elektronikus úton megtehetők.

Amennyiben az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár az adatkezelő partnerei, megrendelői jogaira és szabadságaira nézve, haladéktalanunk tájékoztatja az érintett partnert.

  1. Tájékoztató a vonatkozó jogszabályokról:
  • évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Info. tv.);
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
  • évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  • évi C. törvény – a számvitelről (Számviteli tv.).
  1. Bírósághoz fordulás joga:

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

  1. Adatvédelmi hatósági eljárás:

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név:                           Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely:                   1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím:         1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon:                     061/391-1400

Fax:                            061/391-1410

E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap:http://www.naih.hu

  1. Egyéb rendelkezések:

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adatkezelő az adat felvételekor ad tájékoztatást. Ilyen esetekben a hatályos jogszabályok rendelkezéseit tekinti irányadónak.

Az adatkezelő tájékoztatja ügyfeleit, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

Az adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Az Adatvédelmi Hatóság weboldala további információkat tartalmaz a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban hivatkozott adatvédelmi jogokról.

Budapest, 2018. október 30.

Düh Tünde Szandra

egyéni vállalkozó

  1. SZÁMÚ MELLÉKLET
Ssz.Személyes adat kezelésének megnevezéseAz adatkezelés céljaAz adatkezelés jogalapjaA személyes adat törlésére nyitva álló határidő
1.Ajánlatkérés esetén a magánszemély személyes adatai (név, e-mail cím, telefonszám).A szerződés teljesítése, kapcsolattartás érdekében.A szerződéses kötelezettség teljesítése.Amennyiben az ajánlat nem kerül elfogadásra, úgy haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törlésre kerül.
2.Ajánlatkérés során a jogi személy kapcsolattartójának személyes adatai (név, e-mail cím, telefonszám).A szerződés teljesítése, kapcsolattartás érdekében.A szerződéses kötelezettség teljesítése.Amennyiben az ajánlat nem kerül elfogadásra, úgy haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törlésre kerül.
3.A szerződésben szereplő személyes adatok magánszemély, egyéni vállalkozó esetében (név, cím, e-mail cím, telefonszám, adószám).A szerződés teljesítése.A szerződéses kötelezettség teljesítése, majd a jogszabályban írt megőrzési kötelezettség teljesítése.A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követőn 30 napon belül.
4.Jogi személlyel kötött szerződésben a kapcsolattartó személyes adatai (név, e-mail cím, telefonszám).A szerződés teljesítése, kapcsolattartás érdekében.Az érintett hozzájárulása alapján.A hozzájárulás visszavonása esetén, haladéktalanul. A szerződés megszűnését követő 10 munkanapon belül, kivéve, ha jogszabály rendelkezik a szerződéssel kapcsolatban megőrzési kötelezettségről (a kötelezettség leteltét követő 30 napon belül).
5.Kurzusra jelentkező magánszemély személyes adatai (név, e-mail cím, cím).A szerződéses kötelezettség teljesítése érdekében.A szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése.A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követőn 30 napon belül.
6.A webáruházban vásárló magánszemély személyes adatai (név, cím, telefonszám, e-mail cím).A szerződéses kötelezettség teljesítése érdekében.A szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése.A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követőn 30 napon belül.
7.A webáruházi regisztráció során megadott személyes adatok (e-mail cím).A szerződéses kötelezettség teljesítése érdekében.A szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése.A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követőn 30 napon belül.
8.A szállító cégek, alvállalkozók, szolgáltatók kapcsolattartóinak személyes adatai.Szerződéses kötelezettség teljesítése, kapcsolattartás érdekében.Az érintett hozzájárulása alapján.A hozzájárulás visszavonása esetén, haladéktalanul. A szerződés megszűnését követő 10 munkanapon belül, kivéve, ha jogszabály rendelkezik a szerződéssel kapcsolatban megőrzési kötelezettségről (a kötelezettség leteltét követő 30 napon belül).
9.A szolgáltatást igénybevevők, vagy a vásárlók (természetes személy, egyéni vállalkozó esetén) számára kiállított számlán szereplő személyes adatok.Jogszabályon alapuló kötelezettség.Jogszabályon alapuló kötelezettség.A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követő 30 napon belül.
10.Beérkező e-mailekkel (feladók e-mail címével) kapcsolatos adatkezelés.Szerződéses kötelezettség teljesítése érdekében, vagy hozzájárulás alapján.Szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése, vagy az érintett hozzájárulása.A feladat elvégzését követő 10 munkanapon belül, vagy a hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul, max. 3 munkanapon belül.
11.A Facebook, Instagram oldalak használata során tudomásunkra jutott személyes adatok.Tevékenységünk népszerűsítése érdekében.Az érintett hozzájárulása.A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul.
12.A weboldalon és a webáruházban működő kapcsolatfelvételi űrlap használata során megadott személyes adatok.Kapcsolatfelvétel céljából.Szerződés létrehozása érdekében.A kapcsolatfelvételt követően haladéktalanul, kivéve, ha a szerződéses kapcsolat létrejön.
13.A weboldalon a hírlevélre történő feliratkozás során megadott személyes adatok.Hírlevél küldése céljából.Az érintett hozzájárulása.A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül.
14.A kurzusokon résztvevőkről készített fényképfelvételek (képmás).Kurzusok népszerűsítése céljából.Az érintett hozzájárulása.A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül.
15.Álláspályázók önéletrajzában szereplő személyes adatok.A meghirdetett állás betöltése, vagy egy esetleges későbbi megüresedés betöltése. A megfelelő kvalitású munkavállaló megtalálása.Az érintett hozzájárulása.Meghirdetett állás esetén, sikertelen pályázó önéletrajzát haladéktalanul megsemmisítjük. Az érintett önszántából beküldött önéletrajzát hozzájárulásával tároljuk, a hozzájárulásban írt határideig.
16.A nyereményjátékok (Facebook) szervezése kapcsán tudomásunkra jutott személyes adatok.A nyereményjáték és a sorsolás lebonyolítása, a nyertes kiválasztása és értesítése, a nyeremény átadása érdekében.Az érintett hozzájárulása és jogszabályban írt kötelezettség teljesítése.A jogszabályban írt megőrzési kötelezettség figyelembevételével, a kötelezettség leteltét követő 30 napon belül.