laptop-593673_1280-900x600

9 ok, hogy miért WordPress alapú honlapot válassz vállalkozásodnak

A WordPress nem más, mint egy ingyenesen elérhető CMS (tartalomkezelő rendszer), melynek segítségével szépen és átláthatóan “rendezheted be” honlapod. Ha az internetet böngészed, mert saját oldalt vagy webshopot szeretnél, biztos kismillió hasonló megoldással találkozol, mint például a Wix vagy bérelhető webshopok, oldalak. Összegyűjtöttük nektek, hogy miért jobb megoldás a WordPress a többinél.

Zárójelben megjegyeznénk, hogy kétféle WordPress elérhető, a wordpress.org és a wordpress.com. Ez utóbbi sokkal inkább a személyes blogoknak lett kitalálva, mivel csak minimális személyre szabásra van lehetőség, bővítésre pedig körülbelül semennyi, ezért az alább leírtak a wordpress.org-on elérhető CMS-re vonatkoznak.

1. A rendszer ingyenes

wordpress

Azon kívül, hogy meg kell vásárolnod a saját domained és tárhelyed semmilyen további költséggel nem kell számolnod, amennyiben magad készíted el az oldalt. Még abban az esetben is olcsóbban jöhetsz ki mintha bérelnél egyet valamely szolgáltatónál, ha úgy döntesz inkább szakember segítségét kéred.

2. Egyszerű kezelés

Szerencsére a WordPress nagy része ma már magyar nyelven is elérhető, így ha egy kicsit elmélyülsz a rendszer használatában, vagy elvégzel egy tanfolyamot könnyűszerrel fogod tudni kezelni a saját oldalad. Ha más készíti el számodra, érdemes olyan szakembert választani, aki az átadáskor egy mini training formájában megtanítja neked amire szükséged van, hogy ne egy ismeretlen oldalon kelljen élesben kísérletezned.

3. Személyre szabható megjelenés

Az egyik legnagyobb előnye a bérelhető oldalakkal/webshopokkal szemben, hogy 100%-ig személyre szabható és nem kell megalkudnod köztes megoldással. Rengeteg ingyenesen elérhető sablon közül választhatod ki a céljaid számára legmegfelelőbbet, melyet csak személyre kell szabnod és saját tartalommal feltöltened. Arra azért készülj fel, hogy ha először használod nem fog minden rögtön varázsütésre menni. Sok türelemre és kitartásra van szükség, hogy ráérezz az ízére.

4. Sokoldalú és bővíthető

A megszámlálhatatlanul sok kiegészítőnek (pluging) hála, szinte nincs olyan funkció, amit ne lehetne megvalósítani. Webshop, időpont foglaló, megrendelő űrlapok, hírlevél feliratkozás és még sorolhatnánk a végtelenségig. Fontos, hogy ezekkel a funkciókkal bármikor kiegészítheted oldalad. Tehát ha elindítod a bemutatkozó honlapod és fél év múlva úgy döntesz, hogy bővítenéd egy webshoppal, nem kell előről kezdened az egészet

5. Támogató fórumok

Mivel a WordPress a legelterjedtebb CMS rendszer számos támogató fórumot találsz online, ha egy adott problémára vagy megoldandó feladatra rákeresel. Az angol tudás hatalmas előny, de egyre több a magyar nyelvű oldal is ebben a témában

6. Kompatibilitás külső szolgáltatókkal

A sok kiegészítőnek köszönhetően külső szolgáltatásokkal is könnyen összekapcsolhatod az oldalad. Például ha Billingoval/Számlázz.hu-val számlázol, összekötheted és automatizálhatod webshopoddal, ha MailChimpet használsz hírlevél küldésre bővítheted adatbázisod közvetlenül a weboldaladon keresztüli feliratkozással.

wordpress

7. Biztonságos

A WordPress készítői fokozottan ügyelnek arra, hogy az oldalak biztonságosak legyenek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig frissítsd a legfrissebb verzióra a rendszert és a sablon, és lehetőleg a bővítményeket is. Ezen kívül rengeteg bővítmény elérhető a spamek kíszűrésére, biztonsági mentésekre stb.

8. SEO barát

A rendszer felépítése már önmagában rendkívül SEO barát, így ha nem értesz hozzá vagy nem szeretnél vele foglalkozni, akkor sem indulsz nagy hátránnyal. A Yoast SEO plugin használatát mi mindig javasoljuk az ügyfeleknek, hogy még jobb eredményeket érhessenek el.

9. Multimédia

Szinte bármilyen formátumot elhelyezhetsz az oldaladra. Hogy csak kettőt említsünk a leggyakrabban felmerülő igények közül, nincs akadálya például, hogy blog bejegyzéseidbe vagy a főoldaladra YouTube videót ágyazz be vagy egy PDF formátumú e-bookot tegyél letölthetővé a látogatók számára.

Megosztás: